Maniflex in het Unizo ZO-magazine

Met zijn Maniflex schiet Wim Servaes bedrijven te hulp die een tekort hebben aan tijd, personeel, ruimte,… Dat deed hij tot voor kort vanuit zijn bedrijfsgebouw in Puurs. Maar sinds mei ook vanuit een grote, opblaasbare iglo. Of de ‘Dome’, zoals Wim zegt. “Een betere werkplek kan je niet hebben.”

Zo werkt Maniflex

“Maniflex is een noodmaatwerkbedrijf, maar dan nét ietsje anders. In plaas van ondernemers die naar ons komen met hun materiaal of product, gaan wij  naar hen. Met ons mobiel atelier , onze ‘Dome’. Dan ben ik minder afhankelijk van de ruimte die de ondernemer zelf ter beschikking stelt, al is er natuurlijk wel wat plaats nodig om onze Dome uit te pakken en op te blazen. Maar op de meeste bedrijventerreinen vormt dat geen probleem.”

Mensen zeggen “Daar zijn die van den iglo weer!”

‘De Dome in inzetbaar voor allerlei activiteiten. Zoals het uitpakken van goederen die terugkomen van internetaankopen of producten inventariseren en herverpakken bij fabrieksovernames. Onlangs zijn we op een werf bevestigingsbeugels op maat gaan monteren. Door de automatisaties zijn bedrijven vaak gericht op grote standaardvolumes, terwijl wij met onze Dome eerder maatwerk op korte termijn kunnen aanbieden. En zelfs machines en klein materiaal kunnen we meebrengen.”

“Als we ter plaatse zijn, heb ik zo’n zes mensen nodig om alles uit te rollen. Dat duurt ongeveer een kwartier. En dan nog eens een kwartiertje om de motoren aan te sluiten. De meeste tijd gaat naar het opblazen; In een uur staat ons atelier overeind. Niet slecht voor een ruimte van 145 vierkante meter en een hoogte van 6,5 meter. Afhankelijk van de opdracht kunnen hier ploegen van 10 à 20 mensen aan de slag.”

“Ik heb nutsvoorzieningen zelf bij. Van een generator voor elektriciteit, via en compressor voor lucht, tot zelfs een mobiel toilet voor het personeel. De temperatuur in de Dome is vrij constant. Een aangename 20°C. Dat is ideaal om in te werken.

“We komen met onze Dome dikwijls in situaties – of bij bedrijven, moet ik zeggen – waar het er hectisch aan toe gaat. En toch hangt er in de DOme eerder een gevoel van rust. Op de achtergrond hoor je enkel wat gezoem van de ventilatoren. Zachtjes, want zelfs de vogeltjes fluiten er bovenuit. En er kan ook al eens gelachten worden. Voor mij is het de ideale werkplek. En we zijn enorm herkenbaar natuurlijk. Als we ergens gaan werken, zeggen ze: ‘Ah, daar zijn die van den iglo weer'”.